úterý 29. března 2016

INSPIRACE ... Kombinace Distress Inks, vellum a glitrového papíru

Tentokrát pro vás mám ukázku práce s na první pohled nesourodými materiály. V duchu Jitčiny věty "co se dnes neblyští a netřpytí glitry, jakoby neexistovalo" jsem spojila na jednom přání techniku s distress inkousty a vellum s glitrovým papírem. Někdy mám pocit, že jemné techniky glitry rozbijí. No, ale posuďte sami - myslím, že i s glitry jde udělat přání romantické a jemné :-) 


Co na přání budete potřebovat:

akvarelový papír
vellum
glitrový papír
bílý papír
vyřezávací šablony
razítko
bílý embossovací prášek
embossovací inkoust Versamark
Distress Inks
Distress Stain
Gold Foil Spray Mist
samolepicí kamínky



Miluji pozadí dělané pomocí Distress Inks, protože lze určovat intenzitu barev ... Pojďme ale od začátku. Nejprve jsem si pomocí vyřezávacích šablonek vytvořila na Big Shotu dostatečný počet ozdob z vellum, bílého a glitrového papíru.


Následně jsem si na akvarelový papír pomocí bílého prášku naembosovala základní motiv - v mém případě to byl věneček z větviček. Ráda si pro práci s Distress inkousty nebo akvarelem připevňuji papír na bambusové prkénko pomocí maskovací malířské pásky. Důvod je jednoduchý - papír se nevlní ani když jej kompletně namočíte a dobře se s ním manipuluje, když ho sušíte pistolí...




Po embossování přišly na řadu Distress Inks. Tentokrát jsem použila odstíny, které jsou podobné různým odstínům zlaté. Toto je první vrstva inkoustů - papír jsem kompletně namočila a následně pomocí kulatého štětce nanášela inkousty.



Už nyní se mi to líbilo, ale chtěla jsem pozadí přece jenom výraznější, a proto jsem nanesla druhou vrstvu. Tentokrát jsem papír nenamáčela. Jednotlivé odstíny inkoustů jsem nanášela přímo na papír pomocí toho samého kulatého štětce.


Pro zjemnění jsem nastříkala na papír Distress Stain v odstínu Picket Fence a Gold Foil Spray Mist.


Pozadí je hotové. Nyní jsem se vrhla na zdobení. Tentokrát jsem se rozhodla pro mě ne příliš tradiční několikarozměrné zdobení. První na řadě byl nápis, který jsem podlepila jak glitrovým papírem, tak vellumem. Následně jsem nalepila lístečky a nakonec dvojici ptáčků. No a protože jsem se rozhodla udělat přání jako gratulaci novomanželům, nesměla chybět srdíčka. Ta jsem nalepila na hruď každému z ptáčků. Nakonec jsem dozdobila samolepicími kamínky.



Pro inspiraci ještě fotka s dalším přání dělaným úplně stejnou technikou.


Tak co vy na to? Jsou glitry jen na disko? Jak je používáte vy?

10 komentářů:

  1. Ta jsou fakt krásná (Verča S.)

    OdpovědětVymazat
  2. Moc pěkné, určitě vyzkouším, distress inkousty mám ráda :) Můžu se zeptat, o jakou maskovací pásku se přesně jedná? Používám krepovou malířskou pásku, je celkem dobrá, ale jen pokud nechávám akvarel volně schnout. Při sušení pistolí se mi pak při sundávání pásky akvarelový papír trhá. Děkuji.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji Pavlo - používám pásku 3M Scotch SAFE RELEASE MASKING PAINTER'S TAPE

      Vymazat
    2. Moc děkuji Pavlo - používám pásku 3M Scotch SAFE RELEASE MASKING PAINTER'S TAPE

      Vymazat
  3. Terez, ty jsou luxusní - já je okukovala už v konceptu, ale můžu to napsat až dneska!!! :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Vrstvení jednoduchých bílých vellumových a glitrových výseků vypadá úžasně elegentně. U prvních fotek. kde byl vidět jen podklad jsem si říkala, že je to celkem "divočina", ale po zkompletování bych nezměnila ani kamínek! Krása!!

    OdpovědětVymazat
  5. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  6. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat