čtvrtek 23. června 2016

INSPIRACE... Záložky s chrastidlem

Konečně je tu léto! A ať už se chystáte k moři nebo na Lipno, určitě ve Vaší plážové tašce nebude chybět dobrý román nebo detektivka. A já mám pro Vás dnes návod na stylové letní záložky s chrastidlem...



Záložky mají chrastidlo umístěné na podkladovém papíru. Využijeme na ně jakékouliv sadu vyřezávacích šablon určených na vrstvení (tj. stejné tvary odstupňované podle velikostí). Obzvlášť hezky vypadají šablony s vyraženým šitím tzv. "stitched".

Šablony umístíme na zvolený papír, přichytíme washi páskou a vyřízneme. Šablony vždy pečlivě vystředíme, chrastidlo nebude schované pod papírem a větší nepravidelnost by ve výsledku nevypadala pěkně. Stejným způsobem vyřízneme dva tvary i z pěnovky moosgumi a jeden větší plný tvar z acetátové folie.


Obě části pěnovky slepíme dohromady lepidlem, osvědčený je Glossy Accent. Stejně tak slepíme k sobě i acetátovou folii a vyříznutý tvar z papíru.
Samotnou záložku si uřízneme cca o 1/2 cm užší, než je průměr chrastidla. Chrastidlo nám tak bude efektivně vystupovat ze záložky, ale samozřejmě se nám z něj nesmí sypat dekorační náplň.


Na záložku přilepíme pěnový základ, chrastidlo můžeme razítkem nebo samolepkami ozdobit i vevnitř.


Naplníme glitry, flitry nebo miniaturními chipboardy a přiklopíme "víčkem" z acetátové folie a papíru.


Záložka vypadá ještě efektivněji podlepená kontrastním papírem.

  

Na ukázku ještě jeden pruhovaný kousek v kombinaci s neonově růžovou...


Nápis je natištěn na acetátovou fólii černým inkoustem StazOn. Stejně tak můžete motiv na folii překreslit i černým permanentním lihovým fixem.


A určitě nevyhazujte ani zbytek pěnovky!


Parádně ho využijete třeba na přání se shakerem, která v zimě vyráběla Dianka.  


Přeji krásný den! 

2 komentáře:

  1. Jíťo no to je geniální !! Z fíglu s pěnovkou jsem nadšená !! Já se vždycky tak mořím s kousky oboustranky a výsledek nikdy není dokonalý a tohle je prostě super !!
    A záložky i přání - všechno perfektní ! Díky za inspiraci ! :-)

    OdpovědětVymazat
  2. nádhera! moc se mi to líbí, budu muset vyzkoušet!

    OdpovědětVymazat